Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

Javni prevoz

Z največjim veseljem vas srečamo na naših tleh in vas povabimo v našo družbo, zato vam na tem mestu ponujamo nekaj informacij, kako lahko pridete v Pomurje. Ker pa se zavedamo pomena trajnostne mobilnosti, vas vabimo, da v naše kraje kar prikolesarite ali pa se odločite za javna prevozna sredstva. Kakršen koli način boste izbrali, tu je nekaj napotkov, da brez oklevanja izberete pot do nas:

 

  • Z avtomobilom

Iz smeri Italije (Trst, Ljubljana) se do Maribora pripeljete po avtocesti A1, iz smeri Avstrije (Dunaj, Graz) se do Maribora pripeljete po avtocestah E57 in E59, pot proti Murski Soboti pa iz obeh smeri nadaljujete po avtocesti E653, ki vodi tudi do Lendave.

Iz smeri Madžarske (Budimpešta) se proti mejnemu prehodu Pince pripeljete po avtocesti E71, ki vas naprej vodi do Murske Sobote.

Iz smeri Hrvaške (Zagreb) se do Varaždina in naprej do Čakovca pripeljete po avtocesti A4, do Maribora pa po avtocesti E59. Za pot proti Murski Soboti boste morali izbrati lokalne ceste, slovensko-hrvaško mejo pa lahko prestopite na več mejnih prehodih – Središče ob Dravi, Gibina, Razkrižje ali Hotiza.

 

  • Z letalom

Čeprav v regiji ni lokalnega letališča, ki bi imelo vzpostavljene redne letalske linije, pa bližina glavnega slovenskega in hrvaškega letališča ter več letališč v sosednjih državah omogoča preprost in hiter dostop. V neposredni bližini se nahajajo naslednja letališča:

Letališče Jožeta Pučnika (Ljubljana, Slovenija), več informacij: www.lju-airport.si

Letališče Zagreb (Zagreb, Hrvaška), več informaracij: www.zagreb-airport.hr 

Letališče Gradec (Gradec, Avstrija), več informacij: www.flughafen-graz.at

Letališče Budimpešta (Budimpešta, Madžarska), več informacij: www.bud.hu

Letališče Celovec (Celovec, Avstrija), več informacij: www.klagenfurt-airport.com 

Letališče Trst (Trst, Italija), več informacij: www.aeroporto.fvg.it

 

  • Z avtobusom

Na celotnem območju je omogočen prevoz potnikov v mestnem, medkrajevnem in mednarodnem prometu. Natančne informacije o avtobusnih prevozih v regiji in bližini dobite na glavnih avtobusnih postajah:

Avtobusna postaja Murska Sobota, več informacij: www.apms.si

Avtobusna postaja Maribor, več informacij: www.marprom.si 

Avtobusna postaja Ptuj, več informacij: Osojnikova cesta 11, 2250 Ptuj; Tel.: 02/ 771 14 91 ali na www.arriva.si

 

  • Z vlakom

Železniško omrežje je dobro razvejeno in vas bo brez težav pripeljalo do večjih mest in manjših krajev. Zaradi razširjenega železniškega omrežja in kratkih razdalj pa je z vlakom priporočljivo tudi potovanje v okoliške kraje. Vse informacije o železniškem omrežju lahko dobite na spletni strani www.slo-zeleznice.si. Tukaj pa je nekaj informacij o glavnih železniških postajah v regiji in v bližini:

Železniška postaja Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 23, Murska Sobota; več informacij na telefonski številki:+386 (0)2 292 48 22

Železniška postaja Maribor, Partizanska cesta 50, Maribor; več informacij na telefonski številki:+386 (0)2 292 21 64

Železniška postaja Ptuj, Osojnikova cesta 2, Ptuj; več informacij na telefonski številki:+386 (0)2 292 46 22

Železniška postaja Čakovec, Kolodvorska 2, Čakovec; več informacij na telefonski številki:+385 (0)40 384 333

Železniška postaja Varaždin, Kolodvorska 17, Varaždin; več informacij na telefonski številki:+385 (0)42 212 202