Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

POT JERUZALEM

  • 25km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 173m Višinska razlika

Krajinska lepota in vinogradniški biseri

Uživajte v razgledih, ki so v preteklosti navduševali templjarje. Podatek, da je tu okoli 300 m višinske razlike pove, da je Pot jeruzalem pravi naravni zabaviščni park in hkrati izziv za izkušene kolesarje.

Ljutomer - mesto samoroga.

Na stiku Ljutomerskih goric in Murskega polja leži Ljutomer, ki ima v svojem mestnem grbu upodobljenega dirjajočega samoroga. Vreden ogleda je prelep ljutomerski Glavni trg z rotovžem in Marijinim znamenjem. Ljutomer je mednarodno znan tudi po svojem nenavadnem in priljubljenem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina, ki se odvije vsako leto konec julija.

Naužijte se lepote narave med kolesarjenjem v Ljutomersko-ormoških goricah

Ljutomersko-ormoške gorice slovijo po izjemni lepoti pokrajine, v vseh letnih časih, kakovostnem vinu in blagodejnih energetskih točkah. Valoviti griči Jeruzalema kar kličejo vse bolje telesno pripravljene kolesarje. Poleg svojevrstnega kolesarskega izziva, vas pot hkrati nagradi z razgledom razgibanih vinorodnih goric, tristo let starega drevoreda in s pesmijo klopotca. Na vrhu vasi Jeruzalem vse romarje in kolesarje pričaka čudovit razgled. V baročni cerkvi Sv. Marije je podoba Žalostne Matere Božje iz Jeruzalema, katero so iz križarskih vojn prinesli vitezi in po kateri so kraju nadeli ime. V jeruzalemskem Dvorcu je bivalo veliko zvezdnikov, kot je legendarni sir Christopher Lee, s svojo soprogo. Oba očarana nad pokrajino, nista mogla prehvaliti domačega jabolčnega zavitka in lokalne kapljice vina Šipon ter penine Brut.

 

Kolesarjenje poteka na relaciji: Ljutomer – Jeruzalem – Vinski Vrh – Miklavž pri Ormožu – Zasavci – Lačaves – Gomila pri Kogu – Stročja Vas - Ljutomer.

 

 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda