Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

GORIČKA POT

  • 34km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 224m Višinska razlika

Za tiste, ki svoje kolo rajši jezdite tako, da malce močneje stopite na pedala.
 

Tako kot življenje samo, nas Gorička pot pelje s pestrimi vzponi in spusti. Stalno nas nagrajuje s panoramskimi pogledi v Krajinskem parku Goričko, povabi v legendarni templjarski grad Grad ter vrne nazaj v klet z vrhunskimi vini.


Spoznajte vinsko klet, ki prav dobro ve, kakšna vina dobimo, če združimo tradicijo in sodobnost

Začetek poti po Goričkem je na kmetijski posesti z dvorcem; vinska klet v Mačkovcih svojo več kot stoletno tradicijo z občutkom nadgrajuje z najsodobnejšimi postopki, njihovo delo pa je bilo večkrat nagrajeno tako od domačih kot tujih strokovnjakov. A nikar ne pokušajte preveč vina, čaka vas še lep kos poti! Nadaljujete čez vas Otovci, za raztresenimi hišami, ki ležijo med Peskovskim in Mačkovskim potokom.
 

Pazite, da se ne izgubite v gradu, ki šteje 365 soban!

Razgibana pot vas bo peljala v zahodni del krajinskega parka Goričko, kjer stoji eden največjih slovenskih gradov: templjarski in energetsko izjemno močni grad Grad.

Ob gradu si lahko malce pretegnete noge, razjahate svoje kolo in se sprehodite po Grofovi poti. Tiste, ki želite bližje spoznati občino Grad vabimo, da se podate po Kačovi kolesarski poti. Načrt poti najdete v gradu. Po Kačovi poti je vsako leto organiziran kolesarski maraton.

Nadaljujete lahko po poti do kraja Bodonci, katerega domačini lepo opisujejo v pesmi: "V našen kraji je lipou, malo breg je, malo dou". Z glavne ceste zavijete čez vas Poznanovci, kjer se že obračate nazaj čez občino Grad. Verjetno vam bo ob vseh teh naporih prijala topla kulinarična poslastica v eni od lokalnih gostiln na poti…
 

Kolesarjenje poteka na relaciji: Mačkovci – Vidonci – Dolič – Kuzma – Grad – Kruplivnik – Radovci – Bodonci – Poznanovci – Prosečka vas – Mačkovci

 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda