Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

POT TRAMINCA

  • 24km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 188m Višinska razlika

Kaj dobimo, če zmešamo Radensko in vino?
 

Popeljite se po poti dobre kapljice – tiste iz slatinskega izvira z zdravilnimi učinki in tiste iz grozdja, »od sonca razvajenega«, kot pravijo domačini. Rimljani so nekdaj na tukajšnjih trgih slavili boga vina, Bachusa, se lepotičili v naravnih izvirih in s polnimi pljuči zajemali odličen zrak. Naj bodo ti mojstri uživanja življenja naš navdih.


Pokrajina ob Muri je poznana kot ravnica, a ni vedno tako.

Kapelski vrh v Radgonsko-Kapelskih goricah se dviga 312 m visoko, za njim pa ne zaostajajo veliko niti sosednji vrhovi. Od Radencev vas pot popelje čez ljubke vrhove do znamenitega Kapelskega Vrha, kjer se vam bo vzpon poplačal s čudovitim razgledom po vsem Pomurju. Nekaj umirjene ravnice boste doživeli v vožnji čez polja do kraja Hrastje –Mota, na poti pa boste morda uzrli veličastne labode. Ljubitelji vinske kapljice se boste lahko ustavili pri katerem od številnih lokalnih vinotočev, med drugim cenjene lokalne kapljice, Traminca.

Pot je primerna zlasti za cestne kolesarje in individualne kolesarske navdušence in poteka na relaciji: Radenci – Boračeva – Janžev Vrh – Kobilščak – Radenski Vrh – Kapelski Vrh – Zgornji Kocjan – Hrašenski Vrh – Zasadi – Bučečovci – Vučja vas – Hrastje-Mota – Turjanci – Radenci.

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda