Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

BIOTERMALNA POT

  • 42km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 185m Višinska razlika

Na desnem bregu Mure leži dežela preproste in čarobne lepote, mehkih gričev in dolin.

Biotermalna pot je prijetno razgibana, a je kolesarsko manj zahtevna. Ogledate si lahko prelep razgled iz Male Nedelje s prikupno cerkvico, kjer je nekoč stal staroslovanski tempelj. Obiščete izletniški raj Blaguško jezero in odkrivate poti, kjer je nekoč jezdil legendarni Sveti Jurij.


Razgled se ob lepem vremenu razprostira vse do Razkrižja, Lendavskih goric, Murske Sobote, goričkega dela Prekmurja in Pohorja


Pot začnite v ljubki Mali Nedelji, v kraju številnih potočkov, razigranih ovinkov in prostranih razgledov. Za začetno sprostitev in odklop iz vsakdanjega življenja lahko zavijete v Bioterme Mala Nedelja. Zanimivost sta tudi dva starejša, še obratujoča mlina – mlin Voršičevih na Mlinšici ter Žnidaričev v Precetincih. Nadaljujte do Svetega Jurija ob Ščavnici, znanega po svojem mlinu na veter na Stari Gori in mamljivem kraju za počitek – Blaguškem jezeru. Blaguško jezero je priljubljena izletniška točka zaradi svoje čarobne spokojnosti in obenem zaradi prekipevanja življenja ob jezeru in v njem. Morda bo prijalo stopiti s kolesa in se malce okopati, ali pa vsaj uživati ob vodnem bregu. Izletnikom z informacijami dobrosrčno pomagajo varuhi jezera, člani tamkajšnje ribiške družine. Za spomin na lepe dni, preživete v Pomurju in obujanje brbončic pa si lahko domov odnesete domače bučno olje, ki ga nekatere tukajšnje kmetije skrbno pridelujejo že več generacij.

Pot je v svojem prepletu dinamike in umirjenosti primerna za vse tipe kolesarskih navdušencev, tudi za družine in poteka na relaciji: Mala Nedelja – Bodislavci – Mezgovci – Senčak – Sakušak – Zagorci – Grabšinci – Sovjak – Brezje – Svetu Jurij ob Ščavnici – Jamna – Terbegovci – Stara Gora – Bučkovci – Sitarovci – Radoslavci – Kuršinci – Mala Nedelja. 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda