Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

K PLEČNIKOVI GOLOBICI

  • 15km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 177m Višinska razlika

Ležerno družinsko kolesarjenje po okolici Moravskih Toplic

V Moravskih Toplicah, kjer je izhodiščna točka te poti se lahko najprej razvajate v bližnjih termah, nato pa vas bo ravninska pot vodila proti tipični panonski vasi Tešanovcem.

Tešanovci. Lesena čiga in čokoladne dobrote.

Ob poti se lahko odpočijete pri lesenem vodnjaku – čiga, nato pa se  zapeljete proti sredini vasi, kjer lahko svoje brbončice zadovoljite s sladkimi pregrehami v podeželski čokoladnici.  V tej vasi je tudi nekaj kmetij, ki se ukvarjajo s pridelavo bučnega olja. Nato se podate na kolesarsko stezo, ki vas pripelje do znamenite »bele golobice« – Plečnikove cerkve v Bogojini. 

Bogojina. Plečnikov arhitekturni biser.

Arhitekt Plečnik si je svojo mojstrovino zamislil kot združitev vere in narodnega bogastva. Priporočamo tudi vzpon do bližnjega razglednega stolpa s pogledom na okoliške vinograde in ravninsko Ravensko, kjer pa je možen postanek na turistični kmetiji. Tam lahko potešite lakoto s prekmursko kulinariko in si privoščite kozarček rujnega.

Podate se na pot proti Ivancem. Na poti boste kolesarili mimo gramoznice do vasi Ivanci, ki je znana po prireditvi zelenjadarski dnevi, ki jih pripravljajo vsako leto v septembru. Nato lahko nadaljujete po ovinkasti cesti do vasi Mlajtinci, ter naprej mimo golf igrišča do Moravskih Toplic. Pot je primerna za priložnostne kolesarje in družine.

 

Kolesarjenje poteka po trasi: Moravske Toplice – Tešanovci – Bogojina – Ivanci – Mlajtinci – Moravske Toplice.
 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda