Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

POT SVETOVNEGA REKORDA

  • 17km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 177m Višinska razlika

Podoživite enkraten podvig na svetovni ravni

Žal že pokojni, ultra kolesar Jure Robič, večkratni zmagovalec Dirke čez Ameriko, je leta 2004 na tej progi postavil svetovni rekord v 24-urnem kronometru. V krožni vožnji brez počitka je s povprečno hitrostjo 35 km/h premagal 840 km! Toda vaše kolesarjenje bo tudi podvig, saj ne boste le kolesarili, ampak si boste ob tem ogledali še nekaj znamenitosti, ki so vredne ogleda. Preden se podate na pot obiščite TIC Moravske Toplice – kolesarsko info točko, kjer boste dobili vse informacije, ki vas bodo zanimale. V Moravskih Toplicah se lahko najprej razvajate v bližnjih termah, ali pa si ogledate Evangeličansko cerkev v središču vasi. 

Kratka, a zanimiva pot med sedmimi vasicami

Nato vas bo ravninska pot vodila proti tipični panonski vasi Tešanovcem.  Ob poti se lahko odpočijete pri lesenem vodnjaku – čiga, nato pa se  zapeljete proti sredini vasi, kjer lahko svoje brbončice zadovoljite s sladkimi pregrehami v podeželski čokoladnici. Pot nadaljujte po kolesarski stezi do Bogojine, do Plečnikove golobice, ki vas čaka na koncu te steze. Tam si lahko ogledate čudovito Plečnikovo stvaritev, ali pa se podate na eno od turističnih kmetij, kjer vas ne bodo razočarali s prekmursko kulinariko. Povzpnete se lahko na leseni razgledni stolp in objamete ravnico s prekrasnim razgledom. Odpravili se boste proti Ivancem, mimo gramoznice. Tam si lahko mirno odpočijete, ali pa nadaljujete kolesarjenje do vasi Mlajtinci, in še naprej do Noršincev. Postanek imate lahko tudi v Martjancih pri cerkvi Sv. Martina, kjer so na ogled prekrasne freske Janeza Aquile. Pot nazaj v Moravske Toplice pa vas vodi po kolesarski stezi.

 

Kolesarjenje poteka na relaciji: Moravske Toplice – Tešanovci – Bogojina – Ivanci – Mlajtinci – Noršinci – Martjanci – Moravske Toplice in je ravninska ter primerna za priložnostne kolesarje, pa tudi za tiste, ki bi ga želeli posnemati.

 

 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda