Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

POT UŽITKA

  • 38km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 185m Višinska razlika

V maratonu lahko uživate tudi vi!

Maratonska pot užitka je namenjena razvajanju celotne družine ali skupine prijateljev na prijetnem celodnevnem kolesarskem izletu. Kolesarska dogodivščina se začne v Murski Soboti, in od tam boste pot nadaljevali do Markišavcev, kjer boste najbolj navdušeni vsi ljubitelji domačih mesnih dobrot. Obiščete lahko namreč pristno domačo šunkarno, ki so znani kot zaščitniki blagovne znamke Diši po Prekmurju.

Če boste imeli le kanček sreče, vam bo med kolesarjenjem najprej delala družbo štorklja nato pa še konji.

Pot boste nadaljevali do Polane, in če vam bo že krulilo v želodcu, vam priporočamo kulinarični oddih v bližnjem znanem gostišču, kjer gnezdijo tudi štorklje. S polnimi želodčki lahko nadaljujete ravninsko pot do Černelavcev in še naprej v vas Krog, do reke Mure. Tu vas zaobjame čudovita pokrajina, svež zrak in šumenje vode. Nadaljujte v Bakovce, kjer je prav tako možna vožnja z brodom in oddih ob Muri, ali pa okrepčitev v domači gostilni, ki se ponaša z močno tradicijo.

 

Naprej kolesarite do Rakičana, do letališča. Malo bolj pogumni si lahko privoščite posebno doživetje in si pokrajino ogledate iz ptičje perspektive. Nekoliko manj pogumni pa pot nadaljujte do mogočnega dvorca s konjušnico, kjer je možna tudi ježa konj. Dvorec obdaja dobro ohranjen angleški park, kjer se sprosti duh in telo. Po počitku se odpravite proti Noršincem in naprej do Tešanovcev, kjer ne boste ostali razočarani nad čokoladnico in sladkimi čokoladnimi dobrotami, ki nastajo izpod rok lokalnega ponudnika. Nadaljujete do turističnega kraja Moravske Toplice. Najprej obiščite TIC Moravske Toplice – kolesarsko info točko, kjer boste dobili vse informacije, ki vas bodo zanimale.  Če se boste odločili za sprostitev, so pravi naslov za to bližnje terme. Pri njih se lahko razvajate v kopanju v termalni vodi, ali pa enostavno uživate v wellnesu. Obiščete lahko tudi evangeličansko cerkev v središču vasi. Po kolesarski poti lahko nato prikolesarite do Martjancev, kjer si boste ogledali freske Janeza Aquile. Pot boste zaključili v Murski Soboti.

 

Kolesarjenje poteka po relaciji: Murska Sobota – Markišavci – Polana- Černelavci – Krog – Bakovci – Rakičan – Noršinci – Tešanovci – Moravske Toplice- Martjanci – Nemčavci – Murska Sobota.

 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda