Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

ROMANTIKI NA POTI

  • 18km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 184m Višinska razlika

Romantično razvajanje in zavajanje po sanjskem Goričkem

Ste na počitnicah v Moravskih Toplicah in bi želeli hitro do vinorodnih gričev? Nič lažjega. Kmalu za krožiščem vas čaka Krajinski park Goričko s svojimi lepotami. Zaradi razgibanega terena je ta kolesarska pot primerna za ljubitelje narave in sanjskih razgledov. Na vzponu ne manjka turističnih ponudnikov, ki vas bodo sprejeli z veseljem. Vaš trud bo tisočkrat poplačan.

Od Moravskih Toplic do bogate ponudbe okoliških vinotočev

Preden se podate na pot obiščite TIC Moravske Toplice – kolesarsko info točko, kjer boste dobili vse informacije, ki vas bodo zanimale. V Moravskih Toplicah se lahko najprej razvajate v bližnjih termah, ali pa si ogledate Evangeličansko cerkev v središču vasi. Kolesarska pot vas bo nato vodila do prvih hribov, kjer se lahko ustavite na najlepši razgledni točki v Zgornjih Moravcih in se okrepčate v bližnjih vinotočih. Pot nadaljujete mimo starih sadovnjakov v Fokovcih do Vučje Gomile, kjer si lahko oddahnete pa enem od počivališč za kolesarje.

Spust do čokoladne strasti v Tešanovcih

Spustite se po klancu in že ste v tipični panonski vasici Tešanovci, kjer se bo v vas prebudila sladka strast v Čokoladnici. Če pa imate rajši bučno olje, pa le to dobite na bližnji kmetiji. Še zadnji postanek preden zaključite kolesarjenje pa je pri lesenem vodnjaku, pri čigi. Pot je dokaj razgibana in je primerna za tiste, ki si želijo kolesarjenja po mirnih neprometnih cestah in je dolga 18 km.

Kolesarjenje poteka po trasi: Moravske Toplice – Zgornji Moravci – Fokovci – Vučja Gomila – Tešanovci – Moravske Toplice.

 

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda