Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

POLJSKA POT

  • 19km Dolžina
  • enostavno Težavnost
  • 171m Višinska razlika

Jutranje meglice sredi prleške ravnice

Gre za lahkotnejšo kolesarsko pot, ki je primerna tudi za kondicijsko manj pripravljene kolesarje, ki si želijo dan popestriti s krajšim izletom po ravninskem delu Prlekije. Pot vas bo tudi nekoliko predramila, saj je delno speljana po makedamu, ki vas bo pozibaval po prleški ravnici.

Priskrbite si potni list za vstop v Prleško Republiko

Pot se prične v Ljutomeru, kjer se lahko najprej ustavite v Turističnem informacijskem centru (TIC Ljutomer) in se pozanimate za številne turistične znamenitosti v tem pisanem kraju. Pot nadaljujte do vasi Cven, ki je znan po prvih konjskih dirkah iz leta 1874. Tam si lahko spočijete in preizkusite prave domače prleške jedi.

Pot vas bo nadalje vodila skozi Moto, ker se lahko preizkusite tudi v vlogi ribiča, ob umetnih jezerčkih tamkajšnje gostilne. Pot nadaljujte do Krapja, kjer si lahko ogledate edinstven čebelarski muzej, ki ima ohranjen edini sistem neiser v SLoveniji in šteje stojo let. Lahko boste poskusili različne vrste medu, medene likerje ter si ogledali in kupili izdelke iz voska. Večkrat pa se zgodi, da se prav na tej domačiji ustavi mobilna carina, ki vam pregleda prleški potni list in vas pusti v Prleško Republiko.

Pot se nadaljuje v Banovce, znane po svojih termah in dobri turistični ponudbi, zato vas vabimo, da tukaj ostane tudi več dni. Ko boste napolnjeni s svežo energijo pa lahko pot nadaljujete skozi Grlavo, do Krištancev, Šalincev ter Babincev. Pot zaključite v Ljutomeru.

Kolesarska pot je prava izbira za tiste, ki uživate v dobri hrani in pijači, ter ste željni osvežitve v bazenu. Pot poteka na relaciji: Ljutomer - Cven - Mota - Krapje - Banovci - Grlava - Krištanci - Šalinci - Babinci - Ljutomer.

Fotogalerija

Nazaj

Vredno ogleda